Γιατί να κάνεις λιπομέτρηση;
Καλέστε τώρα: 2102615284

Γιατί να κάνεις λιπομέτρηση;

Αρχική / Blog / Γιατί να κάνεις λιπομέτρηση;

Η ανάλυση σύστασης σώματος, καθώς και η αναλογία λίπους προς άλιπη ή μυϊκή μάζα, είναι μια βασική μέτρηση για οποιονδήποτε θέλει να βελτιώσει την υγεία του. Η κατανόηση της σύστασης σώματος ενός ατόμου μας προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για το προφίλ της υγείας του στις οποίες θα βασιστούμε για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων διατροφής.  

  

Ο αναλυτής InBody 370S  

Στο διαιτολογικό μας γραφείο, χρησιμοποιούμε τον αναλυτή σύστασης σώματος InBody 370S, έναν προηγμένο αναλυτή που προσφέρει γρήγορα, ακριβή και ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους, οι οποίες παρέχουν μόνο μια επισκόπηση του συνολικού σωματικού βάρους ή του Δείκτη Μάζας Σώματος, ο InBody 370S πηγαίνει πιο πέρα. Διαχωρίζει το βάρος σε ποσοστά νερού, μυών και λίπους, προσφέροντας ένα πλήρες προφίλ της φυσικής κατάστασης του ατόμου. 

Βασικά χαρακτηριστικά: 

Τμηματική ανάλυση της άλιπης μάζας σώματος: Μετρά την κατανομή των μυών σε διάφορα μέρη του σώματος, που είναι ζωτικής σημασίας για πιο στοχευμένα πρόγραμμα άκσησης/προπόνησης. 

Ποσοστό σωματικού λίπους: Δείχνει την αναλογία του λίπους σε σχέση με το συνολικό βάρος του σώματος. 

Επίπεδο σπλαχνικού λίπους: Μετράει το λίπος που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα, το οποίο αποτελεί πρόδρομο για διάφορα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

 

Πώς λειτουργεί; 

Το InBody 370S χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανάλυσης βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αποστέλλονται ηλεκτρικά ρεύματα χαμηλού επιπέδου μέσω του σώματος. Δεδομένου ότι οι μύες, το λίπος και το νερό αγωγιμοποιούνται με διαφορετικούς ρυθμούς, η συσκευή μπορεί να υπολογίσει τις αναλογίες τους με βάση την αντίσταση που συναντά. 

  

Πώς σε βοηθά η ανάλυση σύστασης σώματος 

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής: Μια λεπτομερής ανάλυση σύστασης σώματος επιτρέπει στον διαιτολόγο να σχεδιάζει πιο αποτελεσματικά, εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα. Η γνώση της αναλογίας μυών και λίπους βοηθά στον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων και καλύτερων στρατηγικών διατροφής και άσκησης για την επίτευξή τους. 

Μακροπρόθεσμη αξιολόγηση κινδύνων για την υγεία: Ο προσδιορισμός των επιπέδων σπλαχνικού λίπους μπορεί να χρησιμεύσει ως έγκαιρο προειδοποιητικό σημάδι για μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και το μεταβολικό σύνδρομο. Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, καθοδηγούμε με προληπτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. 

Παρακολούθηση της προόδου: Ο InBody 370S είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παρακολούθηση των αλλαγών με την πάροδο του χρόνου, παρέχοντας μας απτές μετρήσεις για τη διαπίστωση της επιτυχίας ή τον εντοπισμό σημείων που απαιτούν μεγαλύτερη εστίαση. 

Ενισχυμένο κίνητρο: Η λεπτομερής απεικόνιση της σύστασης του σώματός σου, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα παρακίνησης για εσένα. Βλέποντας τις βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου θα ενισχύσεις τη δέσμευσή σου για να κάνεις βελτιώσεις στον τρόπο διατροφής και άσκησης. 

 

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων 

Το InBody 370S παρέχει ένα πολύ κατανοητό φύλλο αποτελεσμάτων, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ερμηνεύεται σωστά από τους επαγγελματίες υγείας. Για παράδειγμα: 

Ένα υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους μπορεί να απαιτεί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Χαμηλή μυϊκή μάζα μπορεί να απαιτεί μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες μαζί με προπόνηση αντιστάσεων. Οι ανισορροπίες στην περιεκτικότητα σε νερό θα μπορούσαν να υποδηλώνουν προβλήματα με τη λειτουργία των νεφρών ή ορμονικές ανισορροπίες. 

Με την κατανόηση αυτών των μετρήσεων, μπορούμε να παρέχουμε μια πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία υγείας. 

 

Κλείσε το ραντεβού για ανάλυση σύστασης σώματος ή και ολοκληρωμένη συνεδρία με εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής εδώ.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!