Ας αποχαιρετήσουμε το χειμώνα με μια γιορτινή και θρεπτική σούπα με ξεχωριστή νοστιμιά! Η γλυκιά και η ξινή γεύση δίνουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων και η βελούδινη υφή το comfort mood.
Ουσιαστικά βράζεις λαχανικά και μήλα, τα πολτοποιείς και τα σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι!
Υλικά
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, την πατάτα και το μήλο, ρίχνουμε τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε τα λαχανικά να μαραθούν για λίγο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Έπειτα προσθέτουμε ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστούν τα υλικά.
Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (περίπου 20 λεπτά).
Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε δόσεις, ρίχνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αν είναι αρκετά πηχτή βάζουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα και πολτοποιούμε άλλο λίγο. Αν είναι πολύ αραιή τη βράζουμε λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε σε μπολ με μια (τουλάχιστον) κουταλιά γιαούρτι.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!