Το τέλειο μπανανόψωμο
Καλέστε τώρα: 2102615284

Το τέλειο μπανανόψωμο

Αρχική / Συνταγές / Το τέλειο μπανανόψωμο

Το μπανανόψωμο ταιριάζει σε όλες τις εποχές.

Ειδικά όταν έχουμε ώριμες μπανάνες στο σπίτι, το φρεσκοψημένο μπανανόψωμο είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 

Υλικά (για 10 κομμάτια)

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1 αβγό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

4 κουταλιές βούτυρο (προτιμώ λιωμένο)

1¼ φλιτζάνι μπανάνες (περίπου 3 ώριμες μπανάνες)

 

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι σταφίδες

½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε, το αβγό, τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο και τις μπανάνες μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε τις σταγόνες και τις σταφίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρύδια.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού ή κεικ (περίπου 20 εκατ ) και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, ροδέλες μπανάνας, κανέλα, σταγόνες σοκολάτας, και καρύδια (ότι μας αρέσει).

Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά.

Συμβουλή: σε 35 - 40 λεπτά και εάν η κορυφή αρχίζει να καφετίζει το καλύπτουμε απαλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!