Μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω Tex-Mex: Nachos!!
Υλικά
Για τη σάλσα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις πιπεριές, τα φασόλια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το μαϊντανό, προσθέτουμε το λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα pyrex/ταψάκι τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες, τα λαχανικά, τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!