Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα
Καλέστε τώρα: 2102615284

Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα

Αρχική / Συνταγές / Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα

Υλικά

8 αυγά

1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.

3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη

200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4         Προετοιμασία 20′       Μαγείρεμα περίπου 15′

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Βάζουμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.

Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί. 4 Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!