Το scramble tofu είναι μια plantbased μορφή των scrambled eggs ή ελληνιστί καγιανά αλλά με λίγα λιπαρά.
Το προτείνω μετά την άσκηση αφού το τόφου έχει φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισοδύναμη με τα ζωικά προϊόντα, ώστε να κάνεις αναπλήρωση μυϊκού ιστού. Επίσης, θα σε κρατήσει χορτάτο/η για περισσότερη ώρα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε υλικό σου αρέσει. Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου μπαχαρικά, μυρωδικά και άλλα λαχανικά.
Υλικά
130 γρ τόφου
Διαδικασία
Στεγνώνουμε το τόφου πιέζοντάς το σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη. (Δε χρειάζεται να στεγνώσει τελείως αλλά έχε κατά νου ότι θέλουμε να απορροφήσει όλες τις γεύσεις στο μαγείρεμα, οπότε η επιπλέον υγρασία δε βοηθά)
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να χρυσαφίσει και προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και το κύμινο ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα και το τόφου τρίβοντάς το με τα χέρια (αφήνουμε και κάποια κομμάτια μεγαλύτερα).
Τέλος, ρίχνουμε το θυμάρι, το πιπέρι και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί ολικής άλεσης.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!