Αυτά τα τρυφερά καραμελωμένα λαχανάκια Βρυξελλών με ρόδι & φέτα είναι το τέλειο συνοδευτικό λαχανικών για τα γιορτινά τραπέζια.
Αντίθεση γεύσεων: γλυκά και τραγανά σποράκια ροδιού και αλμυρή φέτα.
Αντίθεση χρωμάτων: πράσινο και κόκκινο όπως προστάζει η περίοδος των Χριστουγέννων.
Πως να μην το αγαπήσεις;
Υλικά
200 γρ λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
2 κσ ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κσ σπόρους ροδιού
1/2 κσ ξύδι βαλσάμικο
6 μικρά ραπανάκια
1 χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
χυμό από 1/2 λεμόνι
50 γρ τυρί φέτα
2 κσ καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε τα λαχανάκια σε ένα μπολ ιδανικό για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων με 1 κουταλιά σούπας νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, τα ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στο high και μετά στραγγίζουμε το νερό. Εναλλακτικά τα βράζουμε με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Λιώνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα λαχανάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε μια στρώση στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά χωρίς να τα γυρίσουμε.
Όσο ψήνονται τα λαχανάκια, ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τους σπόρους ροδιού, και τα αλατοπιπερώνουμε σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε μέσα το βαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη - θα τα μαρινάρουμε λίγο δηλαδή, να γίνουν σαν τουρσί. Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε και το δικό μας τουρσί πού έχουμε φτιάξει - τη συνταγή θα τη βρεις εδώ.
Επιστρέφουμε στα λαχανάκια, τα οποία μετά από 10 λεπτά θα είναι σχεδόν τρυφερά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υγρό από τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν τα λαχανάκια.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μείγμα του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα μας και θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!