Όλα τα είδη κινόα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, κάτι που είναι σπάνιο στις φυτικές τροφές. Επίσης, δεν περιέχει γλουτένη, και για τον λόγο αυτό αποτελεί καλή εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη. Τέλος είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, φυλλικού οξέος, καλίου, σιδήρου και ψευδαργύρου, ασβεστίου και φυτικών ινών.
Από την άλλη, τα μαυρομάτικα φασόλια έχουν, κι εκείνα, πολλά θρεπτικά συστατικά: πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ανά μερίδα. Είναι μια καλή πηγή σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως το φολικό οξύ, ο χαλκός, η θειαμίνη και ο σίδηρος.
Αν λοιπόν τα συνδυάσεις έχεις ένα πλήρες γεύμα με υψηλή διατροφική αξία που θα σε κρατήσει χορτάτο/η για πολλή ώρα!
Υλικά
Διαδικασία
Βάζουμε ένα γουόκ/βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασόλια και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Στη συνέχεια ενώνουμε στο μείγμα την κινόα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!