Συνδυασμός φασολιών edamame, αβοκάντο και κάποιου γλυκόξινου φρούτου για σπιρτάδα.
Η σάλτσα θα δώσει μια υπέροχη γλυκιά αλλά και πικάντικη γεύση.
Συνδύασε με καραμελωμένα μανιτάρια και ρύζι για πλήρες γεύμα.
Υλικά
Διαδικασία
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το edamame, τα βερύκοκα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το αγγουράκι.
Για τη σος, βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το χυμό από το λεμόνι. Αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να ετοιμάζουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Ιδανικά συνδυάζουμε με βρασμένο ρύζι.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!