500 γρ. ρεβύθια ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς για 8-12 ώρες
10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 μικρά αγγουράκια, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 αβοκάντο
καβουρδισμένο σουσάμι
½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
90 γρ. ταχίνι
60 ml ελαιόλαδο/σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
½ κ.σ. μαύρη ζάχαρη
80 ml νερό & επιπλέον, εάν χρειαστεί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
1) Βράζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού, αλατίζουμε καλά το νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
2) Ετοιμάζουμε τη σος. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μούλτι και χτυπάμε καλά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σος. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε.
3) Σε μπολ βάζουμε τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με τη σος. Ανακατεύουμε ώστε να δέσουν τα υλικά της σαλάτας. Σερβίρουμε με λεπτές φέτες αβοκάντο (που θα κόψουμε λίγο πριν, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους) και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!