Υλικά για 6 μερίδες
Για τη γέμιση:
2 καρότα
150 γρ άσπρο – μωβ λάχανο
1 αχλάδι
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
6 μικρές τορτίγιες ολικής αλέσεως
50 γρ τυρί φέτα
Για την σάλτσα:
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
½ κουταλάκι μουστάρδα
3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα και το λάχανο τα οποία έχουμε πρώτα περάσει από τον τρίφτη.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τον πυρήνα από το αχλάδι περνώντας και αυτό από τον τρίφτη ή το κόβουμε σε λεπτά sticks, και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο μπολ.
Διαλέγουμε τα φύλλα δυόσμου και μαϊντανού, και στη συνέχεια, πετάμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μπολ όπως επίσης και το τυρί σε τρίμμα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βάζο. Βάζουμε το καπάκι στο βάζο και ανακινούμε καλά.
Περιχύνουμε το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας πάνω από τη σαλάτα. Χωρίζουμε την σαλάτα στις τορτίγιες.
Ένα πολύχρωμο, υγιεινό, θρεπτικό και πραγματικά νόστιμο σνακ. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε και άλλα τοπικά φρούτα και λαχανικά εποχής.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!