Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης
Καλέστε τώρα: 2102615284

Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

Αρχική / Συνταγές / Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)

1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)

5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι, πιπέρι

3 κουτ. σούπας κατίκι

Μερίδες 2  Προετοιμασία 7΄ Μαγείρεμα 13΄

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.

 

Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!