Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μάφινς με μειωμένη ποσότητα γλυκαντικών, αφού η μπανάνα τους δίνει μοναδική γλυκιά γεύση.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πίτουρο σιταριού αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη. Περιέχει 23 θρεπτικά συστατικά (ανάμεσά τους το κάλιο και η ριβοφλαβίνη) και έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανά γραμμάριο από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό ή λαχανικό. Έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση σύνθετων υδατανθράκων και πρωτεΐνης που το καθιστούν ένα πολύ θρεπτικό σνακ.
Υλικά
(Για περίπου 12 τμχ)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το πίτουρο σιταριού, το baking powder και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις μπανάνες, το μήλο, το σιρόπι (αγαύης/σφενδάμου), το λάδι, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού και το αυγό, μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
Προσθέτουμε στον πολτό το πρώτο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε τη φόρμα για μαφινς ή τοποθετούμε χαρτάκια και γεμίζουμε τα 3/4 με το μείγμα. Τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας πάνω από το καθένα.
Ψήνουμε για 15 - 25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας και τον φούρνο μας.
Μόλις κρυώσουν, αν θέλουμε τα καλύπτουμε με λιωμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Τα μάφινς είναι ένα σνακ ιδανικό για όλες τις ώρες. Αν σου αρέσουν κι εσένα δες κι άλλες συνταγές για Αλμυρά μάφιν κολοκύθας και αβγομάφινς.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!