2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα φλάσκα
5 μανιτάρια
1 πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)
Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)
Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
Ψήνουμε στους 200° C στον αέρα για 20 λεπτά.
Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!