Κρεμώδες κάρι ρεβυθιών
Καλέστε τώρα: 2102615284

Κρεμώδες κάρι ρεβιθιών

Αρχική / Συνταγές / Κρεμώδες κάρι ρεβιθιών

Υλικά 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας 

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

αλάτι και πιπέρι 

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 

1 κουταλάκι τζίντζερ 

1 κουταλάκι κουρκουμά  

1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα 

1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας 

2 ντομάτες, χοντροκομμένες 

500 γρ ρεβίθια βρασμένα 

1 φλιτζάνι ρόφημα καρύδας

χυμό από ένα λεμόνι  

γιαούρτι ή αρωματικό ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα 

  

Διαδικασία 

Λιώνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε το κρεμμύδι, μαζί με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν 

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά, το γκαράμ μασάλα και τέλος τον πελτέ ντομάτος. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα. 

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα βρασμένα ρεβίθια με λίγο από το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά, να βγει το ωραίο πορτοκαλί χρώμα. 

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για γεύση. 

Σερβίρουμε με γιαούρτι ή αρωματικό ρύζι μπασμάτι

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!