Υλικά
Διαδικασία
Προετοιμάζουμε τα κοχύλια, βράζοντάς τα σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στη συσκευασία.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψήνουμε τη μελιτζάνα, την καθαρίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τον πελτέ, τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη και βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κοχύλια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, το σκόρδο, το ξίδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας ενιαίος πολτός. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε ξανά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα κοχύλια με δύο κ.σ. μείγμα περίπου στο καθένα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι (ή σε πυρέξ/ταψάκι αν το τηγάνι μας δε μπαίνει στο φούρνο).
Μόλις γεμιστούν όλα τα κοχύλια, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει μια μικρή ποσότητα σάλτσας) και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι τα κοχύλια να αρχίσουν να χρυσίζουν.
Αφήνουμε να κρυώσει για 3-5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!