Υλικά
περίπου 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
2½ φλιτζάνια γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή λίγο-λίγο στο μπλέντερ.
Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε σε μπολάκια και συνοδεύουμε με 1 – 2 κουταλιές γιαούρτι και σπιτικό κρουτόν.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!