Πολυαγαπημένη, πεντανόστιμη πίτα με κολοκυθάκια και φέτα για το ταπεράκι, για το πρωινό αλλά και το οικογενειακό τραπέζι.
Μη φοβηθείς να την επιλέξεις και σαν κύριο πιάτο. Αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα, αφού συνδυάζει όλες τις κύριες ομάδες τροφίμων.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια και το καρότο για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε
από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο μείγμα τη φέτα, αβγά χτυπημένα, τον τραχανά, πασπαλίζουμε με τα
μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Με ένα πινέλο, λαδώνουμε ελαφρά το πρώτο φύλλο κρούστας (πασπαλίζοντας, χωρίς να
ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στα φύλλα).
Απλώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα ολόκληρα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Από πάνω βάζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου, τσαλακώνοντάς τα σαν
”ακορντεόν” και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα, εκτός από
τα 2 πάνω πάνω που τα βάζουμε απλωμένα. Τα πασπαλίζουμε και αυτά με λίγο λάδι.
Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε όλη τη σόδα.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180-200°C, ανάλογα με το φούρνο μας.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!