Μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς λαχανικών που θα δώσουν μια άλλη γεύση και υφή στη φριτάτα σου κάθε φορά!
Υλικά
Διαδικασία
Σε ένα μπολ, χτυπάμε αυγά, το γάλα αλάτι και πιπέρι μαζί με την παρμεζάνα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίζει να ψήνεται το κάτω μέρος βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο.
Όταν πάρει χρώμα η επιφάνεια, βγάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά να κρυώσει.
Συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί.
Tips
Το τριμμένο τυρί και το γάλα θα την απογειώσουν.
Συνόδεψε με φρέσκο προζυμένιο ψωμάκι για ένα ισορροπημενό και γευστικό αποτέλεσμα.
Αν εντάξεις ένα τέτοιο γεύμα στο πρωινό σου, θα εφοδιαστείς με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες βραδείας καύσης, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ότι καλύτερο δηλαδή για να παραμείνεις χορτάτος/η και δραστήριος/α για αρκετές ώρες αλλά και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου.
Η γεύση σε αυτή τη συνταγή είναι δεδομένη.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!