Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4 λεπτά
Μερίδες: 4 (περίπου 20 τμχ)
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι μαγειρεμένη και ξεφλουδισμένη κολοκύθα
500 g ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι (70 g) αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι (10 g) μαϊντανό
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, στο multi και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Δημιουργούμε μπαλίτσες και στη συνέχεια πιέζουμε προς τα κάτω για να ισιώσουν κάπως.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φαλάφελ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tips
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!