Αλμυρό κέικ
Καλέστε τώρα: 2102615284

Αλμυρό κέικ

Αρχική / Συνταγές / Αλμυρό κέικ

Αυτό το αφρατό και νόστιμο κέικ θα σου λύσει τα χέρια με τα σνακ της ημέρας. Είναι ιδανικό για να το πάρεις μαζί σου σε εκδρομές και πικ νικ. 

Χωρίς μίξερ θα το φτιάξεις πραγματικά γρήγορα. 

Απόλαυσε την υγρή υφή και την τυρένια γεύση. Φυσικά, μπορείς να βάλεις τα δικά σου αγαπημένα μυρωδικά, αλλά και να προσθέσεις υλικά όπως λιαστή ντομάτα, ελιές, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

 

Υλικά

  • 150 γρ κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κσ μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 1 κσ θυμάρι
  • 2 κσ ρίγανη
  • 150 γρ γιαούρτι ή κεφίρ
  • 150 γρ τυρί κίτρινο, τριμμένο (πχ τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα, πεκορίνο)
  • 100 γρ τυρί φέτα

 

Διαδικασία

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ (26 εκ.) ή μία φόρμα.

Καθαρίζουμε το καρότο, πλένουμε τα λαχανικά και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τρίβουμε το καρότο και τα κολοκυθάκια (τα κολοκυθάκια δεν τα ξεφλουδίζουμε).


Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα δάχτυλα και τρίβουμε το κίτρινο τυρί.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καρότο και τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα υγρά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.


Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο,  τη ρίγανι και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.


Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα λαχανικά και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο (στον αέρα) στους 180°C. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.


Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!