Ένα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να φάνε τα πάντα στις γιορτές
Καλέστε τώρα: 2102615284

Ένα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να φάνε τα πάντα στις γιορτές

Αρχική / Blog / Ένα μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να φάνε τα πάντα στις γιορτές

Αυτή την περίοδο όλα τα γλυκά και τα καλούδια έχουν την τιμητική τους, και αισθάνεσαι ότι το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου (και στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους).

Η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορείς να βγάλεις τις γιορτές αναίμακτα, και πιστεύεις ότι η αποτυχία με τους διατροφικούς σου στόχους είναι κοντά.

Συνήθως, με το που τελειώνουν οι γιορτές υπόσχεσαι στον εαυτό σου να προσπαθήσεις να προσέχεις περισσότερο στη διατροφή σου και να ξεκινήσεις το Νέο Έτος με δίαιτα αποτοξίνωσης. 

Μπορεί όμως και να κατόρθωσες να έχεις τον αυτοέλεγχο κατά το μεγαλύτερο διάστημα αυτού του χρόνου. Ίσως απέφυγες προσεκτικά αυτά που γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να φας, ή ίσως δεν έχεις φάει γλυκό εδώ και καιρό.

Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείς κάτι άλλο όταν το μυαλό σου ελέγχεται από τους κανόνες που υπαγορεύουν τι πρέπει και δεν πρέπει να τρως.

- Έχεις ποτέ αναρωτηθεί, από πού προέρχεται αυτός ο φόβος και γιατί ελέγχει τη ζωή σου τόσο πολύ;

- Αισθάνεσαι ότι παρεκκλίνεις από τους στόχους σου κάθε φορά που τρως ένα γλυκό;

- Απορείς γιατί κάτι τόσο φυσιολογικό όσο το φαγητό, φαίνεται τόσο δύσκολο να το διαχειριστείς;

- Ένα επεισόδιο συναισθηματικής υπερφαγίας μπορεί να σε ρίξει πολύ ψυχολογικά;

Θέλω να σου πω μια αλήθεια...

Δεν απέτυχες!

Η επιθυμία σου να φας τα πάντα κατά την περίοδο των γιορτών δεν σημαίνει ότι έχεις χάσει τον έλεγχο.

Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο κίνητρο, κάποια άλλη δίαιτα ή καλύτερους τρόπους για να πειθαρχήσεις περισσότερο.

Αυτό που χρειάζεσαι, είναι να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου.

Να σου επιτρέψεις να φας ότι επιθυμείς, όπως τη γαλοπούλα με γέμιση στο γιορτινό τραπέζι ή το κομμάτι βασιλόπιτας που θα τρώνε όλοι στη δουλειά.

 

Όταν δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να φάει, γλυκά ή τρόφιμα που συνήθως απαγορεύεις στον εαυτό σου, αυτά χάνουν τη δύναμή τους πάνω σου. Και όταν το φαγητό σταματήσει να ασκεί δύναμη πάνω σου, θα έχεις την ελευθερία να ζήσεις μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις και διατροφικούς περιορισμούς.

Και κάτι ακόμα:

Η αίσθηση ότι η απέτυχες με τη διαχείριση του φαγητού δεν είναι δικό σου λάθος και δεν σημαίνει ότι δεν έχεις αρκετή πειθαρχία.

Αυτό που φταίει είναι οι πολλοί και μη ρεαλιστικοί διατροφικοί κανόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ενοχές για το φαγητό ή ντροπή για το σώμα σου χωρίς λόγο (όπως για παράδειγμα: "Μην τρως ζάχαρη", "Μην τρως υδατάνθρακες", "Δεν επιτρέπεται αυτό στη διατροφή", "Μην τρως τίποτα υψηλό σε λιπαρά", "Μην τρως μετά τις 9", "Μην τρως όλη μέρα εάν θα φας ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ ").

Δεν έχεις εσύ το πρόβλημα. Η νοοτροπία της δίαιτας είναι το πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια να ακολουθήσεις μια δίαιτα ή ένα άκαμπτο σύνολο διατροφικών κανόνων είναι σαν να προσπαθείς να διαπραγματευτείς με ένα μικρό παιδί- απλά δεν μπορείς να κερδίσεις.

Και δεν φταίει η έλλειψη προσπάθειας αλλά ότι οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν δημιουργηθεί για να χάσεις. Γιατί λοιπόν να παίξεις σε ένα παιχνίδι όπου οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι εναντίον σου;

Μπορείς να βγεις από τη λογική της δίαιτας σήμερα και να απολαύσεις μια ειρηνική γιορτινή περίοδο που δεν τελειώνει με απογοήτευση και την απόφαση για έναν νέο κύκλο δίαιτας μετά την Πρωτοχρονιά. 

Θυμήσου - δεν απέτυχες με την προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Ξεκίνησε δίνοντας άδεια στον εαυτό σου να φάει σήμερα.

 

Αν χρειάζεσαι υποστήριξη επικοινώνησε μαζί μου εδώ - θα ήθελα πολύ να ακούσω την ιστορία σου και να μάθω πώς μπορώ να βοηθήσω.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!