Μπορώ να αδυνατίσω χωρίς προσπάθεια;
Καλέστε τώρα: 2102615284

Μπορώ να αδυνατίσω χωρίς προσπάθεια;

Αρχική / Blog / Μπορώ να αδυνατίσω χωρίς προσπάθεια;

Μπορώ να χάσω κιλά χωρίς να προσπαθήσω ιδιαίτερα;

Τα κακά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμείνουν αδύνατοι χωρίς καμία προσπάθεια!

Και αυτό γιατί το σώμα με το πέρασμα του χρόνου έχει την τάση να παίρνει βάρος λόγω της μείωσης του μεταβολισμού.

Έτσι, δεν χάνουμε βάρος με την ίδια ταχύτητα στα 20 και στα 50 μας χρόνια. Όσο μεγαλώνουμε χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες και περισσότερη άσκηση για να διατηρήσουμε το μεταβολισμό μας αυξημένο. 

Πολύ πιθανό να προσπαθήσεις να αγνοήσεις, να απορρίψεις, ή να εναντιωθείς σε αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά παραμένει μια πραγματικότητα για τους περισσότερους ανθρώπους – όχι για όλους αλλά για τους περισσότερους!

Αυτό ίσως είναι λίγο απογοητευτικό αν ενδιαφέρεσαι για να μπεις σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά είναι καλύτερα να γνωρίζεις από την αρχή αυτή την πραγματικότητα έστω και αν απογοητευτείς προσωρινά και αργότερα ενθουσιαστείς με τα αποτελέσματα, παρά να είσαι ενθουσιώδης στο ξεκίνημα και να απογοητευτείς στο τέλος εγκαταλείποντας το πρόγραμμα, έχοντας σπαταλήσει χρόνο και χρήμα άδικα!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μετατρέψεις λίγο το ερώτημα: «Μπορώ να αδυνατίσω χωρίς προσπάθεια;» σε…

«Μπορώ να είμαι υγιής χωρίς προσπάθεια;»

Τα καλά νέα είναι ότι ΝΑΙ μπορείς να είσαι υγιής χωρίς προσπάθεια! Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το για να είσαι υγιής δεν χρειάζεται καμία δουλειά. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις ασκηθεί ποτέ στη ζωή σου, το να εντάξεις το περπάτημα ή το χορό στην καθημερινότητά σου και πραγματικά να το απολαμβάνεις μπορεί να πάρει 1 με 2 χρόνια δουλειάς για να τα καταφέρεις!

Το ίδιο συμβαίνει και με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών! Η ικανότητα να τρέφεσαι υγιεινά και ισορροπημένα χωρίς προσπάθεια είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα την οποία κάποιος αναπτύσσει τουλάχιστον μετά από 6 μήνες δουλειάς ή και παραπάνω.

  

Το παράδειγμα του νέου παιδιού ή της νέας επιχείρησης

Αν λοιπόν ξεκινάς τώρα ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, καλό θα ήταν να σκεφτείς πως είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί ή να ξεκινάς μια επιχείρηση! Αρχικά, χρειάζεσαι πολύ χρόνο και προσπάθεια στη φροντίδα και ανατροφή του παιδιού σου, ή πηγές χρηματοδότησης και προσωπική προσπάθεια στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Αργότερα, όμως το παιδί γίνεται σιγά σιγά ανεξάρτητο και μαθαίνει να φροντίζει μόνο τον εαυτό του, ενώ η επιχείρηση να παίρνει τη δική της πορεία.  Φυσικά, υπάρχουν πολλές στιγμές που χρειάζεται η βοήθεια σου και μια παραπάνω προσοχή!

Άρα, τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες χωρίς μεγάλο κόπο.

  

Αλλά πως ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο γι’αυτό;

Μπορεί να έχεις ως κριτήριο το πώς νιώθεις – νιώθεις δηλαδή ότι είσαι στο σωστό δρόμο για να καταφέρεις να έχεις υγιεινές συνήθειες φυσικά και αβίαστα … αυτός όμως φαίνεται να μην είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αφού οι περισσότεροι που βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, κάποιες στιγμές νιώθουν πολύ αποφασιστικοί και δραστήριοι και κάποιες άλλες νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν!

Η καλύτερη λύση είναι η αλλαγή νοοτροπίας!

   

Αλλά πως η αλλαγή νοοτροπίας θα σε κάνει να χάσεις βάρος;

1ο βήμα: Να έχεις επίγνωση της κατάστασής σου, γνωρίζοντας ότι πρέπει να χάσεις βάρος.

2ο βήμα: Να βρεις κίνητρα και να τα διατηρήσεις, ώστε να αρχίσεις και να συνεχίσεις την προσπάθεια. 

3ο βήμα: Να διαμορφώσεις την αντίληψη σου για αυτήν την διαδικασία, η οποία κάποιες φορές μπορεί να μοιάζει δυσκολότερη, ενώ κάποιες άλλες ευκολότερη.

4ο βήμα: Να κατανοήσεις τη λίγο δυσνόητη έννοια της ισορροπίας, η οποία βρίσκεται μεταξύ της δίαιτας και της υπερφαγίας, και λείπει συχνά από άτομα που ενώ καταφέρνουν να χάσουν αρκετά κιλά, επανέρχονται γρήγορα στο αρχικό τους βάρος.

5ο βήμα: Να καταλάβεις ότι όλη αυτή η διαδικασία χρειάζεται υπομονή, αφού οι γρήγορες λύσεις δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα καμία ουσιαστική αλλαγή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.

6ο βήμα: Όταν βρεθείς μπροστά σε κωλύματα ή αποτυχίες στις οποίες, θα χρειαστείς δύναμη να τις αντιμετωπίσεις ώστε να σκληραγωγηθείς και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. 

7ο βήμα: Και κάπως έτσι καταλήγεις στο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, η οποία πηγάζει από την ικανότητα που είχες να ολοκληρώσεις επιτυχώς αυτήν τη διαδικασία όχι για 1 ή 2 μήνες που βρίσκεσαι σε πρόγραμμα αλλά μακροπρόθεσμα αφού έχεις αλλάξει νοοτροπία.

Τελικά

Ενώ φαίνεται ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας, για να χάσουμε και να διατηρήσουμε το βάρος μας, στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι καταφέραμε να αναπτύξουμε όλες αυτές τις δεξιότητες που προηγήθηκαν ώστε να μην χρειάζεται πια να προσπαθούμε για να καταφέρουμε την απώλεια και διατήρηση του βάρους μας αλλά να έρχεται φυσικά και αβίαστα!

Για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους και σωστή καθοδήγηση στην αλλαγή νοοτροπίας, επικοινώνησε μαζί μου εδώ.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!