Ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες.
Υλικά (10 κομμάτια)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, baking powder, πάπρικα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υγρά υλικά: τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, τα αβγά, και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για muffins (ή με χαρτάκια για ψήσιμο σε αντικολλητική).
Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά. (Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε.
*Για τον πουρέ κολοκύθας:
Ψήνουμε ή βράζουμε με τη φλούδα την κολοκύθα (πχ butternut ή πορτοκαλί), αφού την έχουμε κόψει στη μέση και ξεσποριάσει. Όταν γίνει πολύ μαλακή την ξεφλουδίζουμε και την χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό της από ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα και στραγγίζουμε τα πολλά υγρά. Τη διατηρούμε σε σακουλάκι τροφίμων για 7 μέρες στο ψυγείο ή 6 μήνες στην κατάψυξη, για να την χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας.
Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!