Μελιτζανοκεφτέδες με ροβίτσα στο φούρνο
Καλέστε τώρα: 2102615284

Μελιτζανοκεφτέδες με ροβίτσα στο φούρνο

Αρχική / Συνταγές / Μελιτζανοκεφτέδες με ροβίτσα στο φούρνο

Η ροβίτσα είναι ένα λιγότερο δημοφιλές όσπριο, όμως αρκετά γευστικό και θρεπτικό.  

Ο πράσινος μικρός καρπός της περιέχει αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, σιδήρου και καλίου, γεγονός που την καθιστά, ιδανικό γεύμα για χορτοφάγους. 

Στα θετικά ότι δεν χρειάζεται μούλιασμα και είναι πιο εύπεπτη από άλλα όσπρια. 

 

Υλικά (περίπου 20 τμχ) 

3 μελιτζάνες 

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης 

1 κούπα ροβίτσα 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 

1 αβγό 

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά  

5 κουταλιές ελαιόλαδο  

3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι baking powder

100 γρ σκληρό τυρί (πχ γραβιέρα) 

Πιπέρι  

Δυόσμο ή βασιλικό  (ότι μας αρέσει) 

  

Διαδικασία

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε μαζί με την πιπεριά για ½ ώρα στους 200οC. Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσουν τα λαχανικά, τα ξεφλουδίζουμε, τα ξεσποριάζουμε και τα στραγγίζουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. 

Παράλληλα, βράζουμε τη ροβίτσα μέχρι να μαλακώσει, αφού την ξεπλύνουμε καλά. 

Σε ένα μπολ, πατάμε με το πιρούνι τη ροβίτσα, τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο. 

Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ανάλογα με την υγρασία του μείγματος μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε αλεύρι.  

Τα πλάθουμε σε μπιφτεκάκια κουταλιά κουταλιά. 

Τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180⁰C για 15-20 λεπτά να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. 

Σερβίρετε με πιτούλες και σος γιαουρτιού ή τζατζίκι ή χούμους. 

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!