8 booster ενέργειας για να καταπολεμήσεις την κούραση
Καλέστε τώρα: 2102615284

8 booster ενέργειας για να καταπολεμήσεις την κούραση

Αρχική / Blog / 8 booster ενέργειας για να καταπολεμήσεις την κούραση

Αν νιώθεις κούραση με το τέλος του έτους να πλησιάζει, ακολουθούν 8 στρατηγικές για να ανακτήσεις την ενέργειά σου πριν αποχαιρετήσουμε το 2021. 

 

1. Βάλε υδατάνθρακες στα γεύματά σου

Ενώ οι μύες σου αποτελούνται από πρωτεΐνες, δηλαδή αμινοξέα, η προτιμώμενη πηγή ενέργειας του σώματός σου είναι οι υδατάνθρακες. Συμπερίλαβε δημητριακά ολικής αλέσεως ή/και όσπρια σε κάθε γεύμα (οι υδατάνθρακες δεν είναι ο κακός της υπόθεσης). 

 

2. Επένδυσε στον ποιοτικό ύπνο

Φτιάξε μια ρουτίνα/ τελετουργικό βραδινού ύπνου (πχ όχι οθόνες και ψηφιακές συσκευές 1 ώρα πριν τον ύπνο, ζεστό μπάνιο, ανάγνωση βιβλίου, σκοτεινό δωμάτιο, δροσερή θερμοκρασία) 

Δοκίμασε επίσης να ξαπλώσεις 30 λεπτά νωρίτερα από το συνηθισμένο, να δεις αν βοηθήσει. 

 

3. Ανάθεσε τις δουλειές σου σε άλλους

Και πρέπει να πας στη δουλειά, να μαγειρέψεις κάθε γεύμα, να διατηρήσεις ένα τακτοποιημένο σπίτι και να αφιερώσεις χρόνο στην οικογένεια σου. Ανάθεσε ένα μέρος των ευθυνών σε κάποιον άλλο πχ βοήθεια με την καθαριότητα ή τον προγραμματισμό των γευμάτων. 

 

4. Επίλεξε την άσκηση που σε κάνει να νιώθεις καλά 

Προτίμησε μια άσκηση που σου αρέσει αντί μία που βοηθά στην καύση λίπους, καθώς υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είσαι συνεπής. 

 

5. Έλεγξε τη βιταμίνη D στο αίμα σου 

Είναι σημαντικό να ελέγχεις τα επίπεδά της, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ενέργειά σου όσο και στην ανοσία. Πραγματοποίησε μια επίσκεψη στο γιατρό σου εάν ανησυχείς. 

 

6. Διαχειρίσου το άγχος και τα συναισθήματά σου

Ναι, ο COVID μας έφερε αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητά μας αλλά και στον εσωτερικό μας κόσμο. Αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες ή επισκέψου ειδικούς, ώστε να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία.  

 

7. Κοινωνική σύνδεση

Προτίμησε τη βιντεοκλήση αντί να στείλεις μήνυμα ή ακόμη καλύτερα συναντήσου με τους αγαπημένους σου για μια βόλτα/περίπατο στη φύση. Δείπνησε με την οικογένεια σου όσο πιο συχνά γίνεται. Η προσφορά στην κοινότητα επίσης, προωθεί τη χαρά, την ευγνωμοσύνη και την αυτοεκτίμηση. 

 

8. Επαφή με τη φύση

Χρειάζεσαι ήλιο (και για την παραγωγή βιταμίνης D), καθαρό αέρα, αποσυμπίεση από την καθημερινότητα και ανεφοδιασμό ενέργειας. Η σύνδεση με τη φύση είναι ανάγκη. Εκμεταλλεύσου οπωσδήποτε τις λιγότερο απαιτητικές ημέρες της εβδομάδας . Ακόμα και λίγα λεπτά την ημέρα όμως αρκούν για την ανανέωση που χρειάζεσαι. 

 

Θέλεις να ελευθερώσεις χώρο στο μυαλό σου και να κάνεις πιο εύκολα τα υγιεινά γεύματα;

Ρίξε μια ματιά εδώ στις υπηρεσίες που προσφέρω και διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα!

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!