3 τροφές που δεν τρώει ποτέ ένας διαιτολόγος
Καλέστε τώρα: 2102615284

3 τροφές που δεν τρώει ποτέ ένας διαιτολόγος

Αρχική / Blog / 3 τροφές που δεν τρώει ποτέ ένας διαιτολόγος

  1. Νωπό κοτόπουλο

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου λείπει μια μόλυνση με σαλμονέλα με ναυτίες, εμετό και εισαγωγή στο νοσοκομείο. Έτσι είναι σίγουρα ένα φαγητό που αποφεύγω.

  1. Σκουλήκια

Μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά δεν θα τα προτιμούσα.

  1. Βρωμιές/χώμα

Μερικά άτομα πάσχουν από μια σπάνια διατροφική διαταραχή, γνωστή ως Pica, η οποίο χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστες διατροφικές συνήθειες και κατανάλωση μη θρεπτικών και βρώσιμων ουσιών (όπως χώμα, άμμο κλπ). Αποφεύγω να τρώω χώμα και βρωμιά ξεπλένοντας τα φρούτα και τα λαχανικά μου.

 

Νομίζω ότι καταλάβατε!

Δεν υπάρχουν τρόφιμα που αποφεύγω εντελώς.

Αλήθεια λέω, δεν μου αρέσουν καθόλου οι λίστες που λένε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγουμε. Δεν αξίζουν τον χώρο που τους δίνεται στο διαδίκτυο.

Τρώω τα λαχανικά μου – αλλά και το κέικ μου. Και δεν χρειάζεται να είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είναι απλώς ένα κανονικό κέικ.. απλά θα το επιλέξω μια φορά την εβδομάδα κυρίως ΣΚ με τη βόλτα μου!

Δεν χρειάζεται να κόψετε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόφιμο από τη διατροφή σας εκτός αν σας κάνει να προκαλεί αλλεργία, ενόχληση - ή απλά δεν σας αρέσει η γεύση.

Ο περιορισμός μιας ολόκληρης ομάδας τροφίμων (πχ άμυλο) κάνει το φαγητό πολύ πιο δύσκολο (ακριβό ή προκαλεί απομόνωση) και αυξάνει τον κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών. Επίσης, είναι ένας σίγουρος τρόπος για ανεξέλεγκτη κατανάλωση συναισθηματικού φαγητού!

Η λύση είναι να μάθετε τι λειτουργεί για εσάς, όχι για το φίλο σας, ή τη μαμά σας, ή την κομμώτριά σας που μόλις έχασε 10 κιλά με ένα φοβερό καθαρτικό χυμό!!

Το σώμα σας είναι μοναδικό. Αυτό που λειτουργεί για μένα, ίσως να μην λειτουργεί για εσάς.

Αν θέλετε να είστε υγιείς, βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Το σώμα σας είναι έξυπνο, θα σας το πει. Θα αισθανθείτε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι όταν τρώτε τα καλύτερα τρόφιμα για εσάς. Και θα αισθανθείτε φουσκωμένοι, κουρασμένοι ή αδιάθετοι αν όχι.

Πιστέψτε με ξέρει τι κάνει.

Το σώμα σας και όχι ένα infographic στο διαδίκτυο, θα σας καθοδηγήσει προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής.

Θέλω να γνωρίζετε ότι:

  • Τα φρούτα ΔΕΝ παχαίνουν. Και δεν είναι πολύ υψηλά σε ζάχαρη. Τρώω 2 φορές την ημέρα.
  • Δεν υπάρχουν κακά λαχανικά. Τρώω 5 -10 μερίδες την ημέρα.
  • Η κατανάλωση λίπους δεν σας παχαίνει.
  • Μπορείτε να καταναλώνετε υδατάνθρακες ... Απλά προτιμήστε ολικής αλέσεως και μη επεξεργασμένες επιλογές.
  • Η γλουτένη δεν είναι κακή για εσάς (εκτός και αν έχετε κοιλιοκάκη)
  • Η ζωή σας δεν χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από το νούμερο της ζυγαριάς.

Εάν έχετε εμμονή με το φαγητό και αίσθημα ενοχής όταν τρώτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θα σας εκπαιδεύσω σε μια ισορροπημένη νοοτροπία γύρω από το φαγητό, ώστε να μην χρειάζεται να αγωνίζεστε με το βάρος σας ή να φοβάστε κάποια τρόφιμα.

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!